Nieuws » Recepten van zenderense es
Recept vegetarische quinoa burger
Voor zijn opleiding Voedsel en Voorlichting bij het Zone College heeft Jesse Hutten een recept gemaakt voor een vegetarische quinoa burger. Super lekker en voedzaam. De quinoa van de Zenderen Es is verkrijgbaar Buurderij Hengelo, Aanstreekelijk en He
Bereidingswijze
1. Doe de quinoa in een pan met 300 ml water en een bouillonblokje en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken, giet af en laat even afkoelen.
2. Meng de quinoa met de geraspte jonge kaas, sjalot, munt, bloem, ei en breng op smaak met peper, zout en chilivlokken. Vorm met vochtige handen 2 burgers van het mengsel en bestuif ze met bloem. Laat ze 10 minuten liggen zodat ze stevig worden. Bak de burgers in een koekenpan in een beetje koolzaadolie in 4 minuten per kant goudbruin.
3. De munt in stukjes snijden. In maatbeker doen, 2 eetlepels koolzaadolie erbij gieten en met de staafmixer fijn malen. Dan de yoghurt en honing toevoegen. Met peper en zout op smaak brengen.
4. Snijd de broodjes open en gril ze in een droge grillpan in 3 minuten krokant.
5. Besmeer de broodjes met de munt yoghurt spread en beleg met de slamelange, quinoa burger en tomaat. Zet de bovenkant van het broodje vast met een prikker.
Ingredienten - 2 personen
- 100 gr quinoa
- 6 el bloem (+ extra voor bestuiven)
- 2 takjes verse munt, fijngehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 ei
- 1 bosje munt.
- 1 theelepel harissa
- 100 gr slamelange
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el honing
- 100 gr geraspte jonge kaas
- 1 tomaat, in plakken
- 4 plakjes brood
- 1 groentebouillonblokje
- 1 snufje Peper en zout
- 6 el Koolzaadolie